Prislista styckdetaljer gris

Fläskkött från grisar
uppvuxna på vår gård

På Larsbo Lantgård har vi en liten grisproduktion. Hos oss lever grisarna ett naturligt liv utomhus där de bökar och lerbadar i stora hagar. Linderödsvinet är en svensk gammal lantras som klarar sig bra utomhus även vintertid i halmade hyddor. 

Tillväxttakten på Linderöd är dubbelt så lång som för en vanlig gris vilket gör uppfödningen mer kostsam och Linderödsvinet är numer en utrotningshotad ras. Men den långsammare tillväxten lönar sig och ger ett fint marmorerat och välsmakande kött– det smakar så som fläskkött ska smaka, så som det gjorde förr. 

Dessutom får grisen genom en långsam tillväxt en högre halt av det goda fettet Omega-3. Grisar som får tillskott av proteiner, för att de skall växa så snabbt som möjligt, har en hög halt av det dåliga fettet Omega-6 i köttet. 

Vi har också Berkshire grisar, en engelsk gammal lantras, som är känd för sitt fantastiska kött. Köttet har prisats för sitt marmorerade kött och smakrika fett och kallas ibland för grisens motsvarighet till Wagu-kon. Berkshire får inte lika stora kullar som en vanlig produktionsgris, vilket gör att dess genetiska egenskaper inte är önskvärda inom den klassiska grisindustrin.

Styckdetaljer av gris

Styckdetaljerna finns att köpa på i gårdsbutiken, färska i samband med slakt och sedan frysta. Kontakta oss gärna innan ni kommer för att vara säkra på att vi är i närheten och kan betjäna er. Köttet är styckat, märkt och vakuumförpackat. Vi kan även kall- eller varmröka enligt önskemål.
Varmt välkomna!


Bog skivad 189 kr/kg

Bogbladsstek 310 kr/kg

Flintastek  159 kr/kg  

Fläskfilé 459 kr/kg

Fläskben 169 kr/kg

Fläskkotlett skivad 330 kr/kg

Fläsklägg 169 kr/kg

Fransyska 299 kr/kg

Färs 155 kr/kg

Julskinka rimmad & nätad 360 kr/kg

Kamben (baby back ribs) 195 kr/kg

Karré  349 kr/kg 

Picnicbog  230 kr/kg

Rostbiff 315 kr/kg

Sidfläsk 189 kr/kg

Skinkstek  330 kr/kg

Spjäll tjocka/tunna  185 kr/kg

Fötter         9 kr/hg

Hjärta 40 kr/hg
Hjärta rökt 60 kr/hg

Ister 8 kr/hg

Kind 80 kr/hg

Lever 15 kr/hg

Njure 15 kr/hg

Svans 13 kr/hg

Tunga 20 kr/hg