Startsida        Om gården       Bo på Lantgård        Kravodling

Sevärdheter & utflyktsmål        Länkar        Kontakt

Bo på Lantgård

 

Uthyrt tills vidare!

 

 

Välkommen att bo i vårt hus nedre våning. Vi har ekologiskt jordbruk med får, höns, kattor, vackra hagar omgärdade av gärdesgårdar, stora skogar och ett båtsmanstorp att promenera till. Vi bor mitt i vallonbruksbygden, nära Lövstabruk, Danemora gruvor och Örbyhus slott med golf m.m. För barn finns Pettsons upptäckarverkstad, Furuvikparken och kustens badstränder.

Det är 5 km till närmaste sjö och ca 20 km till havet där man kan bada och fiska på sommaren. Vintertid kan man ofta åka långfärdsskridskor där.

Vägarna här på trakten är bra med lite biltrafik så de är lämpliga för cykelutflykter. Gamla cyklar finns att hyra för 10 kr/dag eller 50 kr/vecka om ni vill göra en cykeltur. En ny herr- och damcykel kan hyras för 50 kr/dag eller 250 kr/vecka.

Vi planerar att göra vandrings- och skidleder till Vissomossen och vårt naturskyddsområde vid Djuparmossen och Jerkorsmyren där man kan se gamla vargfångstgropar. Vi ska antagligen också göra i ordning en natur- och kulturstig där vi berättar om hagarnas flora, odlingsrösen, kolbottnar och en lada från 1700-talet m.m.

Vi kan rekommendera utflykter till vallonbruken Lövstabruk, Karlholmsbruk, Strömsbergs bruk och Tobo (där ni kan lyssna på konsert på Folkmusikinstitutet). Eller varför inte besöka nyckelharpsstämman i Österbybruk helgen före midsommar? Besök gärna www.vallonbruken.nu, där finns utförlig information om alla utflyktsmål och vad som händer där.

"Bo på Lantgård" med självhushåll kostar 3500 kr/vecka eller 550 kr/dygn. Öppet året om.

För att boka går det bra att ringa mellan kl. 7 och 22 på den fasta telefonen eller mobilen. Du kan även faxa eller skicka e-post.

Hyr en cykel

Ny(2) :    50 Kr/dag  
250 Kr/vecka

Gammal(5):    10 Kr/dag  
50 Kr/vecka